Filtrera
Stäng
RSS

Aktuellt Just Nu

Sportfiskarna hade onsdag 20 oktober ett möte med Näringsdepartementet för att diskutera viktiga fiskefrågor.
Den mystiska sutaren – se den under vattnet! Det är rå roligt att se hur en del kreatör lägger ner mängder med tid, energi och kunskap till glädje för oss andra! En sådan är Pär Johansson som driver YT-kanalen I Skånska Vatten!
Sex sportfiskare fick 100.000 i böter av norsk tull! Det handlar om ett försök, medvetet eller omedvetet, om att föra ut för mycket fisk i bilen när herrarna lämnade Norge efter en fisketur!
Unik filmsatsning på svenska fiskar – Fiskarnas Rike! Nu ska hemligheterna upp till ytan! SVT satsar på naturfilm i svenska vatten och du kommer att få se våra fiskar och vattenvarelser på ett sätt som du aldrig tidigare skådat.
Mörrums Kronolaxfiske är världsberömt för sina stora laxar och havsöringar i världsrekordformat! Här har många sportfiskare fått sitt livs upplevelse när rätt fisk huggit!
I dag publicerades ett pressmeddelande från MSC, Marine Stewardship Council där organisationen berättar att vi köper allt mer ”hållbara produkter” från hav och sjö! Man pratar om en rekordökning!
Det är ju helt fantastiskt att vi nu har blåfenad tonfisk i svenska vatten igen, inte missa den här filmen!
Vättern är en frisk sjö men blir fiskfattigare! Många källor till förorening har åtgärdats och med det minskar näringshalterna!
I helgen begav sig Artur och tre fiskekompisar från Kristiansand ut på jakt efter havsålen. De ljusa timmarna på lördagen spenderades på mycket mindre arter än havsål, inklusive skarpsill, som förresten blev Arturs art nummer 100 i Norge.
För femte året i rad märker SLU blåfenad tonfisk i Skagerrak med satellitsändare som gör det möjligt att spåra deras vandringar över Atlanten.