Din varukorg är tom.
Close
Sök
Filtrera

Klumpar

För det kraftigare enhandsfisket med flugspö och de mesta av tvåhandsfisket efter lax och havsöring i älv så är ett klumpsystem, även kallat shootingheads, det mest effektiva valet. Med ett bra klumpsystem så kan du snabbt byta lina till en längre eller kortare klump för att kasta längre eller för att kunna kasta över huvudtaget i trånga lägen. Den största fördelen ligger dock i att enkelt kunna byta densitet, och fiska djupare eller grundare. Kraftig nederbörd eller några dagar av solsken och liten älv ställer helt olika krav på hur du ska fiska effektivt.

Vi har shootingheadserier från Scientific Anglers, Guideline, RIO och Climax. Oavsett destinationen på din fiskeresa är lax i Orkla, Gaula eller Namsen i Norge. Eller i Emån, Mörrum, Byske, Kalixälven elller Älvkarleby så har vi den rätta laxklumpen för dig! Missa inte att läsa vår köpguide till klumpar som du hittar här .

Beställ dina klumpar av oss online – enkelt & smidigt

EL-GE Sportfiske erbjuder snabba leveranser, omfattande garantier och bra priser. Vår tanke med hela hemsidan är att det ska kännas som att man är inne i våra fysiska butiker. Därför har vi lagt stort fokus på att plocka ut rätt produkter i respektive avdelning på hemsidan, samt att presentera dem såsom vi hade valt att presentera dem för er i våra fysiska butiker. 

Visa som Rutnät Lista
Sortering
Visa per sida
Price
Tillverkare
Användningsområde
Densitet
Fabriksögla
Klumplängd & Typ
Längd
Typ av tafs
Typ av verktyg / tillbehör
Bild på Essential Speyline - Flyt/Intermediate #10-11

Essential Speyline - Flyt/Intermediate #10-11

Den totala taperingen på klumpen är 19m försedd med en 4m lång intermediate spets. Den primära vikten slutar dock vid 16m där baktaperingen tar vid. Baktaperingen gör det möjligt att kasta linan i ett lite större spektra. Den flyger iväg lika fint med 15m utanför toppen som vid 19m. Tack vare det så kan du reglera klumplängden efter hur mycket utrymme du har bakom dig samt hur långt du vill kasta. Det ger dig också möjligheten att använda linan på flera olika spön! Kastar du med linan runt 15-16m fungerar den kanon på ett 14-15´ spö. Använder du hellre hela klumpen gör sig linan bästa på ett 15-17´spö. Fronttaperingen på linan är lång vilket ger dig en mycket fin presentation. Fronten är dock såpass "vass" att du utan problem kan fästa en snabbsjunkande tafs om du vill komma ner lite extra. Den totala längden på hela linan är 42m vilket ger dig möjligheten att dra iväg riktigt långa kast!
795,00 kr