Filtrera
Stäng

Dörjar

Västkustens mest klassiska fiske - dörja makrill. Trävinda med lina och några makrillblänken har narrat många gaisare som makrillen benämns i Göteborg med omnejd. Antingen kör du med en pilk under blänken eller häcklan, eller så använder du en tyngd som ett päronsänke. Eller så dörjar du makrill från en snipa eller plastbåt och farter upp till cirka 3 knop. Det vill säga - ett ränndörjsbly i linändan med ett antal blänken ovanför som släpas efter båten. Andra benämningar är harpa och släpdörj. Populärt är även en paravan som drar ned dina blänken eller en häckla mot makrillarna. Med en vinda kan du även pilka torsk, bli inte förvånad om det hugger arter som gråsej, bleka eller sill.

Beställ dina dörjar och trävindor av oss online - enkelt & smidigt

EL-GE Sportfiske erbjuder snabba leveranser, omfattande garantier och bra priser!

Visa som Rutnät Lista
Sortering
Visa per sida

Ränndörjsbly

Ränndörjsbly med rostfri stång. Perfekt när du ska göra egna ränndörjar eller behöver byta ut dina gamla vikter.
Lagernivå:
Från 89,00 kr

Wiggler Makrillmete

Klassiskt harpa för makrillmete ifrån båt. Varje harpa levereras färdigmonterad med lina, sänke och två enkelkrokar. Agna krokarna med fiskbit, räka eller liknande.
139,00 kr 129,00 kr

Wiggler Harpa Sänke 250 gram (6 krokar)

Harpa från Wiggler som är utrustad med ett blysänke som väger 250 gram och sex stycken makrillblänken. Perfekt att dra efter båten eller för att sitta still och dörja med ute till havs för sommarens makrillfiske.
229,00 kr 209,00 kr

Wiggler Tjärad Nylonlina

Wigglers tjärade nylonlina till kräftburarna.
Lagernivå:
Från 79,00 kr

Wiggler Makrillmete

Ett set för mete från stillaliggande eller drivande båt efter makrill, torsk och plattfisk. Agna med naturligt bete som till exempel småsill (stagg) eller rå räka. Utrustad med svarta krok som är effektivt på makrill även utan agn. Det glidande sänket gör att du känner minsta hugg. Utrustad med orangea självlysande pärlor som lätt fångar makrillens uppmärksamhet.
139,00 kr 129,00 kr

Trävinda Makrill

Trävinda från Wiggler framtagen för makrillfisket. Vindan är utrustad med ett makrillblänke samt lina. Det enda som behövs är att komplettera antingen med paravan eller med ett sänke.
219,00 kr 199,00 kr

Päronsänke för havsfiske

Traditionella blysänken till havsfiske. Färgen på sänket kan variera mellan röd, gul, blå eller svart.
Lagernivå:
Från 52,00 kr

Dörj med Paravan

Trävinda, Paravan, garnlina och makrillblänke - allt i ett!
149,00 kr 139,00 kr

Paravan Vit

Paravan för dörj efter bland annat Makrill. Levereras med betelås och lekande.
49,00 kr 44,00 kr

Abu Garcia Fiskeharpa

Enklare utrustning än Abu Garcias fiskeharpa finns nästan inte. Fiskeharpa med blytyngd och sex upphängare för små äventyr till havs. Perfekt för makrill, torsk m.m.
199,00 kr