Filtrera
Stäng
RSS

Blogginlägg '2020' 'januari'

Prova en Stickleback till Vätternfisket | Fiskeprofessorn

Landfisket från Vättern är en populär fiskemetod som många av oss sportfiskare gillar. Bombarda och tubfluga i all är, men har du provat att fiska med den mindre Stickleback från Westin?

Val av flugspö | Punkar'n

Några tankar om att välja flugspö: Var vaksam om någon pratar alltför mycket om "känslan" i spöet, eller avsaknaden av sådan. Känsla är individuellt. Att säga att ett spö har bättre känsla än ett annat är lite som att säga att gult är en bättre färg en blå. Känsla är alltså individuellt.

Dropshot med mask - Plan B | EL-GE Anders

Alla har vi varit med om att vilket än bete man sätter på kroken så hugger det inte överhuvudtaget, inte ens ett lite pill. Man går igenom hela draglådan för att testa alla jiggar, både traditionellt, dropshot, carolina m.m.

Tackla dina flugspön | Punkar'n

Vid tvåhands fiske efter lax eller Steelhead så har jag rätt ofta två spön tacklade men ibland tre. Detta är bekvämt om man ska gå över en kortare pool/run flera gånger, och vill fiska den på olika sätt.

Skånsk havsöring på spinn | Fiskeprofessorn

Från den 1 januari är det återigen lovligt att fiska efter havsöring längs den skånska kusten. Just nu är det betydligt varmare i vatten och luft vilket gör att havsöringen fortfarande äter. Nu har du chans att fånga din välmatade silvriga torped. Men var åker jag? Lugn! Här kommer några tips hur jag tänker i valet av plats.

Kustöring för kallt vatten | Punkar'n
Tiden är nu inne för de hängivna att börja med havsöring på kusten, eller rättare sagt de har redan börjat i Skåne och de som är hängivna har redan hunnit med några pass. Här kommer några förslag på prylar jag gillar eller tror jag kommer gilla om jag får chansen att pröva dem längre fram.
Fiske i Göteborgs kanaler | EL-GE John

Fisket i kanalerna här i Göteborg är utmärkt att fiska på vintern då det sällan blir någon is. Det finns flera olika arter att fiska efter i kanalerna men det är framförallt Abborre som gäller.