Filtrera
Stäng
RSS

Blogginlägg '2017' 'maj'

Havsöringsfiske i kalla vatten | EL-GE Oskar

Klockan ringer tidigt, dånet från den tidigare så bespottade väckarklockan blir nu till ett himmelskt ljud som meddelar att säsongens första havsöringspass längst västkusten väntar.

Det ringer in till en folkfest som få vill missa. Havsöringspremiären den 1 april är lika heligt för den inbitne kustfiskaren som julafton är för förväntansfulla barn. Ett halvt år av väntan är äntligen förbi och stränderna fylls av förväntansfulla blickar, frusna fingrar och sjöfåglarnas sång. Det är morgon och säsongen är igång.

Henrik rapporterar bra piggvarsfiske | Team EL-GE Havsfiske

Lyser havsöringen med sin frånvaro eller är du sugen på att prova ett annat spännande fiske? Testa piggvarfisket. Det är superhett just nu när vårsolen kikar fram och värmer upp de riktigt grunda vikarna. Henrik, vår teamfiskare, är en väldigt skicklig fiskare som fiskar mycket efter just piggvar, med stor framgång.

Så fiskar du | Piggvar på grunt vatten | Fiskeprofessorn

Många fiskemetoder är spännande, det är ju därför vi sportfiskare alltid vaknar i tid när det vankas fiske. Men det är något speciellt när du ser fisken och försöker fånga den efter din och dagens förutsättningar. Ibland går det som tänkt, ibland står man där och funderar - varför? Vad gör jag för fel? Just svårigheten att fånga en art är det som driver oss till nästa tur, och nästa…

Guidning för välgörenhet | Jonas Nordigårds

I samband med EL-GE’s sportfiskedag i slutet av mars hade vi ett lotteri där pengarna gick till havsöringen i 8-fjordarområdet. Jonas Nordigårds från Edgeflyfishing.com hade skänkt en guidedag värd 5000 kronor genom som sitt guideföretag Wild Fish Sweden och det priset vann Erik Sol. Totalt samlade lotteriet in hela 15 345 kronor vilket var ett mycket glädjande resultat. I lördags var dags och Erik valde att ta med sin fiskekompis Hampus från Kungsbacka. Här kommer en rapport från Jonas samt lite bilder så ni ser hur det gick.

Stora fiskar ute till havs! | Team EL-GE Havsfiske

Passade på att fira första maj med lite fiske uppe i norra Bohuslän. Tidigt på morgonen styrde jag ut mot de lite djupare delarna. Vi ankrar upp på 300 meter och har fint lubbfiske, med snittvikt på 10kg och största lubb på 13kg.På hemvägen testar vi några släpp på ett vrak, och det visar sig att fisken är på plats. Största torsk på knappa 7kg, och största bleka på 4.4kg - skriver Henrik.

EL-GE Fiskeprofessorn | Registrerar Storfisk!

EL-GE:s Fiskeprofessor Patrik Tjörnmark har slagit till med en storfiskregistrering på färna! Dessutom bommade han en fin fisk på Valborg, spännande tider! 

EL-GE Fiskeprofessorn | Patrik Tjörnmark

Vi på EL-GE Sportfiske är oerhört stolta över att kunna presentera vår egna Fiskeprofessor i form av sportfiskejournalisten, fotografen och författaren Patrik Tjörnmark. Ni känner säkert igen honom från hans artiklar i Fiskejournalen, Fiske För Alla och Jaktmarker & Fiskevatten för att nämna några tidningar. Idag är han även med och driver den digitala satsningen Magasin Mitt Fiske som gav ut sitt första nummer i april 2013.