Flugfisketidning

Vadare

Vadarbyxor är ofta en extrem fördel och gör ditt flugfiske mycket roligare. Detta då man kan nå helt nya platser och positioner som annars hade varit omöjliga att komma ut till, så vi rekommenderar alla flugfiskare att investera i ett par vadarbyxor för att få ut max av sitt flugfiske.

Det finns ett par olika typer av vadarbyxor som vi går igenom kort nedan så att du ska ha bästa koll inför ett köp.

PVC vadare. Här har du vadarbyxor som är billiga, relativt slitstarka och mycket tunna. De värmer inget själva utan du måste beroende på vattentemperatur klä dig mer eller mindre varmt. Stöveln med gummisula sitter fastsvetsad på byxorna. Detta är den enklaste varianten av vadarbyxor som är billig och därför ibland en passande "första-vadarbyxa" för nybörjaren, men med risken att man snabbt kommer vilja byta upp sig till ett par mer avancerade vadarbyxor.

Neopren vadare. Med neoprenet så har du en värmande vadarbyxa som går att använda t.o.m. i minusgrader. Denna fördel är också dess största nackdel då det sommartid kan bli väldigt svettigt och varmt i ett par neoprenvadare. För dessa vadarbyxor så kan man ofta välja mellan strumpfot (där man själv väljer känga) eller där de kommer med helgjutna stövlar med filtsula. En perfekt vadarbyxa för fiske i flytring.

Andasvadare. De bästa valet av typ av vadarbyxor och det vi verkligen vill rekommendera. Denna typ av vadarbyxor släpper ut fukt/svett vilket annars hade kylt ner dig samt så är de utformade med förböjda knän, förstärkning över bak och knän samt med fickor och bälten. De finns både med stövelfot och strumpfot, men här rekommenderar vi att du väljer ett par med strumpfot så att du då kan välja en känga som helt passar dina fötter (viktigt då det kan bli rätt många timmars flugfiske...)

 


checkout Till Kassan