Flugfisketidning

Flugfiskeutrustning

Utöver flugspö, rulle, linor och en uppsättning flugor (samt vadarbyxor) så finns ett par tillbehör som verkligen gör skillnad för dig som flugfiskare och som vi varmt kan rekommendera!

POLARISERANDE SOLGLASÖGON

För den som söker den ultimata spänningen så ska man fiska på fisk som man ser INNAN man kastar, s.k. sight fishing. Men det är inte alltid lätt att upptäcka fisken i vattnet och detta mycket p.g.a. att vattenytan reflekterar ljuset, alltså den spegeleffekt som uppkommer när du ser dig själv när du tittar ner i vattnet istället för att enbart se botten. Polariserande glasögon tar bort denna reflektion, vilket gör att du mycket lättare kan se vad som befinner sig under vattenytan. Ett måste för dig som vill se fisken i vattnet! En bonuseffekt med glasögon är så klart att du även skyddar ögonen mot krokar vilket är bra om du är ny, fiskar med flera eller i blåst då det kan vara extra svårt att hålla koll på flugorna. Nedan finner du våra två favoritmodeller av glasögon där bägge kommer från den ledande tillverkaren Guideline.

LINKORG

Med en linkorg så får du bättre kast då friktionen mot linan blir mycket mindre än om den legat i vattnet samt så minskar du risken för trassel. Vi har valt ut marknadens mest prisvärda linkorg som du finner nedan.

CHESTPACK/MAGVÄSKA

Trots att historiken och filmerna är fyllda av flugfiskare med sina västar så är dagens trend att istället ha en smidig magväska med det viktigaste. Vi har valt att ta in den mycket populära magväskan från Pool12.

FLYTRING

Två utmaningar när man fiskar är dels att fisken ofta vakar och syns utom räckhåll från där man kan stå samt att det inte alltid är lätt med bakkasten p.g.a. vegetation/träd etc. Tänk dig då att kunna flyta fram över vattnet och alltid se till att ta dig dit fisken är aktiv. Med en flytring så går detta väldigt smidigt då det rör sig om en "flytande fåtölj" där du tar dig fram med simfenor. Genom att man har en upprätt hållning så är det lätt att kasta medan du kan sitta bekvämt. Den absoluta mest prisvärda kvalitets flytringen är Drifter som kommer från Guideline, du finner den nedan, och i detta paket får du utöver själva flytringen även pump och fenor.


checkout Till Kassan