Flugfisketidning

Rekommenderade Put and Take sjöar runt om i Sverige

Vi uppdaterar denna sida allt eftersom vi hittar nya Put and Take vatten som vi tycker är värda din uppmärksamhet. Har du tips på P & T vatten som är värda att synas här så tveka inte att ta kontakt med oss så skall vi kolla närmare på dem. Observera att informationen nedan kommer från P&T vattnen själva och är inget som vi på Flugspön.se kan garantera.

För dig som skall fiska efter regnbåge har vi tagit fram två kompletta flugfiskeset helt anpassade för detta fiske, klicka nedan för mer information. Är du intresserad av att lära dig flugfiske så kolla in vår flugfiskekurs för nybörjare som hålls i Göteborg, Stockholm och Malmö/Helsingborg.


Sunnedamms Sportfiske

Vår anläggning erbjuder flugfiske efter öring och regnbåge med hög medelvikt i konstgjord strömsträcka, damm och naturligt strömfiske i Vänneån. Vi har enklare boende för upp till 8 personer vid vattnet och erbjuder såväl dagsfiskekort och gruppabonnemang. Anläggningen ligger rakt österut från Laholm sett och och sträckan tar ca 30 min att köra med bil. Besök gärna vår hemsida:www.sunnedamm.se

 

Ni är mycket välkomna till oss!


Ljungs Kula Sportfiske

Välkommen till en avkopplande dag med fiske på inplanterad röding och regnbåge i vacker fridfull natur. Familjeföretaget Ljungs Kula ligger i Sveriges sydligaste vildmark på Linderödsåsen i Skåne, ca 15 km nordost om Hörby. Sjön är 13 000 m2 och 3 meter på de djupaste platserna. Strandvallarna är gräsbevuxna, lättillgängliga och anpassade för fiske med flug eller spinnspö. Utrustning går att hyra. Fisken växer i dammar vid gården innan de planteras ut i sjön Vi har fisk från 1,5 till 8 kg därför krävs bra fiskeutrustning. Vid sjön finns bord o bänkar under tak med öppen spis, separat grillplats, rensbord, livbojar och utetoalett. Möjlighet finns att övernatta i modernt utrustat boende, ha konferens i storstugan och beställa mat under vistelsen.

Besök gärna vår hemsida www.ljungskula.se
Förbokning krävs

 

 


Bondemölla

Sportfiskeanläggning i hjärtat av Skåne.

I naturskön miljö kan  vi erbjuda ett förstklassigt flugfiskevatten. Endast 600 m från väg 13 mellan Höör och Hörby hittar du Bondemölla Sportfiske. Väl inbäddat i naturen har vi två dammar med högklassig regnbåge på mellan 2-9 kg. Här har du chansen att fiska med vänner, arbetskamrater, fiskeföreningar eller om du bara vill ha en dag för dig själv att njuta av. Vill du/ni övernatta finns det 14 bäddar i kampen och varför inte passa på att förena nytta med nöje och anordna en konferens i samband med fisket. För mer information gå in på bondemolla.se


Tollerupsjön

Höörs Havs&Flugfiskeklubb hälsar Er välkomna till Tollerupsjön för avkoppling med fiske efter emellanåt grov regnbåge med fluga eller spinn. Fisk i vikter på 3-5 kg fångas regelbundet, de flesta ligger på 1,5 - 2,5 kg. Upp till 6 kg har fångats. Möjlighet till avkoppling finns med bl.a.grillplatser och fikabord. Dessutom så finns möjlighet till rekreation med en skogspromenad runt sjön. Det finns 24 fiskeplatser för alla och envar, flugfiskare, spinnfiskare. Ung som gammal. Alla är välkomna till en underbar fiskedag vid Tollerupsjön. Fiskekort köpes på PREEM i Höör och Sösdala samt Sportingen i Höör. För mer information besök http://www.tollerup.com

 


 

Norrbyströmmen

Norrbyströmmen är en till större delen anlagd put and take-ström som tar sitt vatten från Motala Ström vid Nääs som ligger mellan sjön Boren och Norrbysjön. Vattnet kommer från Vättern, vilket för det mesta betyder klart, grönskimrande vatten. Strömmen erbjuder "sightfishing" i ett vackert mellansvenskt kulturlandskap med ängar, åkrar, parksoffor och grusade gångar och ska inspirera till att ta på tweedkavaj istället för Gore tex-jacka vid tjänlig väderlek. Sträckan är ca 700 meter lång och har en fallhöjd på fem meter. De sju poolerna har ett medeldjup på en meter. Den nybyggda Lodgen har plats för 10 boende. För mer information besök vår hemsida: www.norrbystrommen.se.


Nävsjöns Sportfiske

Fiske i Nävsjön på gränsen mellan Södermanland och Östergötland. Nävsjön är på ca 80ha och ligger ca 19 km sydväst om Nyköping (ca 30 min bilresa) i ett naturskönt område. Den norra delen är anpassad med grusade gångar så att rörelsehindrade har lättare att ta sig fram. För mer information besök vår hemsida:www.navsjon.se

 

Vi ser fram emot ert besök!


Fyrväpplingen Sportfiske

Vi på Fyrväpplingens Sportfiske erbjuder fiske till allmänheten och företag, även fiskekonferenser. Grupper har möjlighet att hyra sin egen sjö, där fångsten brukar variera mellan 20 och 120 fiskar per dag. Vi kan ställa upp med fiskeredskap, guider, transporter, mat m.m. i den utsträckning som önskas.

För mer information besök vår hemsida:www.fyrvapplingen.nu.


Kalvsjön

För dig som bor i, eller har nära till. Småland är Kalvsjön en riktig liten skogspärla för ett regnbågsfiske av hög kvalitet på både ny och förvildad fisk. Kalvsjön har också en egenodlad öringstam.

Premiären hålls alltid 15 maj och sedan är det fiske fram till och med 30 september. Fiskekort löser man på sjöns västra sida i en liten bod, det är väl skyltat från väg 760 mellan Lammhult och Ohs och går inte att missa. 1 maj-juni månad är det sjösandsländan som kläcker, då är det Kalvsjö-Sländan som gäller. Beskrivning finns på "kalvsjon.se" det är Arne Franssons egen komponerade fluga. Det finns 12 bryggor med grillplatser och flera med väderskydd och ett stort antal fina vadarställen, längs med sjöns 4580 meters strand linje. Som förstabesökare kanske sjön verkar påtagligt stor med sina 54 ha. Det finns även möjlighet att campa med tält, husvagn eller husbil, det finns vatten och TC. För mer information och bra vägbeskrivning besök "kalvsjon.se".

Värnamo Sportfiskeklubb hälsar dig varmt välkommen till Kalvsjön


Romele Camp

Välkommen till Romelecamp! Mitt i Skåne på romeleåsens höga höjder ligger vår underbara fiskecamp. Här kan ni åtnjuta fantastisk utsikt, spännande regnbågsfiske i skön natur. Våra dammar ligger i terassnivåer så att man har fri sikt mot Sturup och vidare västerut. Vi erbjuder övernattning upp till 16 personer i enkla stugor med unika lägen. Vi tar emot grupper,. kickoffs, möhippor och svensexor. Vi kan erbjuda tävlingar, lekar och ståhej. Ett stort utbud av aktiviteter finns att välja. Romelecamp ligger ca en 30 min biltur rakt österut från Malmö.

 

För mer information besök vår hemsida: www.romelecamp.se


Hjortseryd

Välkomna till oss på Hjortseryd som kan erbjuda fiske i privata vatten efter gädda, regnbåge och öring. Hjortseryd ligger mellan Halmstad och Ljungby och för mer information så kom och besök oss eller besök vår hemsida: www.hjortseryd.se


Risebo Sportfiske

Välkommen till Risebo Sportfiske. Öppet året runt. Området erbjuder avkoppling och naturupplevelser i samband med stugboende, camping, fiske och korttidsjakt. Vi vänder oss till familjer, enskilda fiskare/jägare, företag/grupper. Uthyrning av stugor och torp. De 23 stugorna som finns inom området ligger spridda, många avskilt och de flesta med sjöutsikt. Campingplats med 30 husvagnplatser varav 16 med el. Servicehus med reception, en mindre konferenslokal, kaffeservering, kioskbutik, sportfiske- och souvenirbutik. Serviceavdelning med dusch/WC, tvättstuga, bastu.

 

Guidningsverksamhet kan ordnas mot förhandsbokning. Uthyrning av båtar och sportfiskeutrustning. Vi erbjuder även korttidsjakt.

 

Vi erbjuder även Regnbågsspecialen – Snåljåpen "Bo - Fiska" med förmånliga tillägg på boende liksom Kvällsfiskespecialen Mer går att läsa under Fiske på vår hemsida: www.risebofritid.se


Vinnalts Flugfiskevatten

I våra flugfiskevatten huserar mängder med fina, stora regnbågar från 1 kg och uppåt, med en snittvikt på drygt 2,5 kg. Rekordet ligger för närvarande på 8,5 kg! Sportfiskare - ta med era flugspön och upplev Vinnalts flugfiskevatten. Flugfiske behöver inte förbokas. Vill du lära dig flugfiska, gå en av våra fiskekurser och lär dig grunderna. Boka fiskepaket med boende. Vi anordnar även företagsevent och hela anläggningen kan bokas för 5000 kr inkl. boende! Det tar 20 minuter med bil från Halmstad och du åker i riktning österut på väg 25.

 

Besök gärna vår hemsida för mer information: www.vinnalt.se. Varmt välkomna till en riktig fiskeupplevelse!


Klåverödsdammen

I Klåverödsdammen, som ligger naturskönt belägen på Söderåsen och är 6 ha stor, finns fiskemöjlighet för alla oavsett kunskapsnivå. Du kan flugfiska eller fiska med spinnspö i hela dammen eller meta på en begränsad sträcka. Oavsett vilket fiskesätt du väljer har du med tur och skicklighet möjlighet att plocka upp en eller ett par regnbågar att grilla på plats eller ta med hem till middagen. Du kan också passa på att njuta av den vackra naturen, änderna som simmar förbi eller hägern på sitt dagliga besök.

 

Dammen, som egentligen heter Tagmaden, ligger i Klåveröds strövområde, ägt av O.D. Krooks donation. Den anlades i början av 1960-talet för att man skulle kunna göra en skogsbilväg. Idag bedrivs fiske på inplanterad regnbåge från Bergfors fiskodling i Asarum. Fisken därifrån är känd för sin höga kvalite. I dammen finns också ett mindre bestånd av bäcköring. För barnen finns det gott om mört att meta upp.

 

Ni är väldigt välkomna till oss och besök gärna vår hemsida: www.kimbusgarden.se/fiske.


Drängsjön

Fiske

Drängsjön "ett måste" för sportfiskare. Fiske Välkommen till en underbar fiskesjö, Drängsjön 7 km norr om Åkersberga och endast 4 mil från centrala Stockholm. En fiskesjö med inplanterad regnbåge, öring och bäckröding. Regelbundet under året sker utsättning av laxartad fisk i vikter mellan 0,7 – 2,5 kg, ibland också med större "bonus"-storlek. Sjön har även ett naturligt fiskbestånd av abborre, gädda, lake samt ett antal arter av vitfisk. Sjöns areal är ca. 31 ha och med ett maximidjup av 10,7 meter.

 

Du kan fiska från strand eller bryggor, vada ut från badstrand (gäller icke under badsäsong) samt under vintern från isen. Fina roddbåtar finns för uthyrning. Fiskekort säljs på platsen, i första hand via serveringen på Domaruddens Kurs- och Friluftsgård (ligger vid Drängsjön) dit du även ringer för att förhandsboka roddbåt. Även via en fiskekortsautomat vid informationstavlan för fiske i sjön, placerad vid entrén till området kan du köpa fiskekort. OBS! En 5-krona och i övrigt jämna pengar krävs för automatköp.

 

Efter en förhoppningsvis lyckad fisketur under dagen kan du tillaga din fångst vid en av grillplatserna medan du blickar ut över sjön och ser solens sista strålar belysa dess yta där ädelfisken vakar och hoppar, lyssna till storlommens skri och skogens nattljud samt njuta av friden.

 

Österåkers Sportfiskeklubb ansvarar för fisket i sjön. För fiskekortpriser och mer information besök vår hemsida www.osfk.org under flik Drängsjön.

 

Äta & Bo

Vid Domaruddens Kurs- och Friluftsgård som ägs av Österåkers kommun och ligger inom ett naturreservatsområde finns möjligheter till mat och dryck i serveringen med kiosk, övernattning i stugor, hyra konferenslokaler med grupparbetsrum samt basta i vedeldad sjöbastu. Domarudden erbjuder dig en skön miljö. Speciellt fiskepaket som inkluderar boende, fiskekort och 5 timmar båthyra samt bastu kan förbokas. För prisinformation och bokning, tel. 08-540 208 25 eller se www.domarudden.se


Sämsholms Gård

Välkommen till Sämsholm

 

På Sämsholms marker finns det tre stycken ädelfiskdammar, cirka fem hektar. Harr är på försök i en av dammarna. Kostnad för samtliga dammar är 200:- för 2 fiskar. Priset är höjt på grund av större fisk. Endast flugfiske är tillåtet.

 

Bara ca 50 min från Borås och ca 20 min från Herrljunga! Vi ser fram emot ditt besök och tills dess kolla gärna in vår hemsida samsholm.se


Svartegöl

Varmt välkommen till djupaste Småland och till EmmabodaBygdens Sportfiskeklubbs vatten, Svartegöl.

 

Vi gör flera utsättningar per sesong och har en medlelvikt på ca 1,9kg. Eftersom att vi satsar på kvalitet istället för kvantitet så är fisket mkt roligare, utmanande och inte alltid helt lätt.

 

Besök gärna vår hemsida för mer information www.emmabodafiskeklubb.se


Camp Mayfly

Camp Mayfly är samlingsnamnet på 3 anläggningar: Bergfors - Norrefors - Ekdala Ström

Bergfors är en sättfiskanläggning där ni kan beställa regnbågslax i alla de storlekar med utkörning till era vattendrag.

Norrefors ligger i Blekinge (20 km norr Karlshamn) och innefattar strömfiske, dammfiske samt boende.

Ekdala Ström ligger i Skåne (25 km söder Kristianstad) och innefattar strömfiske, dammfiske samt boende.

All fisk odlas i Karlshamns dricksvatten, Mieån. Regnbågslax fångas ifrån 1,5-10 kg, det finns även brunöring i systemet! För mer information om fiske besök: www.campmayfly.se

Hjärtligt Välkomna!