Flugfisketidning

Flugfiske i Skåne

Under denna sektion kommer vi löpande att uppdatera er med de bästa fiskeplatserna i Skåne för flugfiske efter olika arter.

Havsöring

Råån
 - skulle jag säga är det vassaste stället för flugfiske efter havsöring i strömmande vatten nere i Skåne. Ån har sina källflöden i Svalöv och samlar på sig flera småflöden på sin väg ut mot havet där den mynnar ut i Öresund. Omfattande fiskevård har gjort ån till den största "producenten" av vild havsöring som går ut i Öresund. De flugor som är populärast i Råån är Ullsocken, General Practioner, Wolly Bugger & Wolly Worn (inte oväntat, vilken fluga!) samt Bäljane Fly. Fisket är förbjudet från båthamnssidan och ner mot mynningen, men varför ska man stå där när de vassa platserna är en bit upp...

Lax

Spridda ställen
 som Helgeån, Bäljaneån, Höljeån och Stensån. Mer information kommer inom kort!

Gädda

Lödde å / Kävlingeån
Kävlingeån eller Lödde å går igenom mellersta Skåne och är en av Skånes tre största åar, med en längd på ca. 50 km. Kävlingeån kommer från Vombsjön och går igenom Löddeköpinge, varav namnet Lödde å, innan den norr om Bjärred mynnar ut i Lommabukten. Bra fiskeplatser i denna å som levererat riktiga supergäddor är Vikhögsvägen, Borgeby, Löddeköpinge, Vikenområdet och Krutmöllan.

Häckebergasjön
En liten fin sjö belägen i Lunds kommun med ett bra gäddbestånd. Utöver ett spännande flugfiske efter gädda så finns braxen, abborre, mört, sutare och ål i sjön. Båt finnas att hyra men bör bokas innan då det kan vara lite tryck på dem. Även flytring ska finnas att hyra. Glöm ej köpa fiskekort som kostar kring 100 kr per dag.

Regnbåge

Skåne har många, många riktigt bra vatten för flugfiske efter regnbåge och töver de utvalda anläggningarna som finns samlade under sektionen Put and Take så vill jag framhålla Bondemölla, Skoogsgården, Harasjömåla, Trollemölla, Bjeveröd.