Flugfisketidning

Sveriges bästa fiskevatten - en guide för dig som kollar på fiskeresor nära och långt bort!

Vi på Flugspön.se älskar att flugfiska och gör det mest hela tiden vilket gör att vi har bra koll på både utrustning (färdiga flugfiskeset eller allt smått och gott) och fantastiska fiskeplatser och detta vill vi gärna dela med oss av till dig. Här ger vi en kort guide där vi tipsar om olika guldkorn runt om i Sverige men även utomlands. Vi täcker av allt från Put and Take - fiske efter öring och regnbåge till vart du tar Norrlandsharren eller vad sägs om en öring i kristallklara åar i Toscana. För att komma vidare och läsa våra tips så klicka på bilderna nedan för att komma direkt till just den typen av fiske du är ute efter. Skulle det vara så att du är intresserad av någon plats som vi ännu ej skrivit om så tveka inte att ta kontakt med oss och fråga, då chansen är stor att vi har varit där och i annat fall så känner vi någon som varit där och fiskat. Så tre steg till dig: 1. Läs på här på Flugspön.se, 2. Boka in din fiskeutflykt och 3. Fånga din drömfisk.

      

      

 

Put and Take

Under denna sektion så har vi samlat fiskeplatser inom Put and Take (även kallat P&T). Vad är då P&T? Jo, det är fiske efter inplanterad fisk i tillslutna anläggningar. Med detta menas att någon köpt in fisk och planterat in i en sjö/damm/å för att sedan sälja fiskekort till entusiaster som vill komma och dra upp fisk. Allt som oftast så är den inplanterade fisken regnbåge, men även öring och röding förekommer i P&T vatten. Fiskekorten kostar allt från 50 kr till 1500 kr beroende på vad för typ av anläggning det rör sig om och vad som ingår. P&T anläggningarna finns överallt och det skiljer sig mycket dessemellan, vilket gör att de passar utmärkt för alla nybörjare men även mer garvade proffs. Klicka här för att komma till vår guide över Put and Take vatten.

Fiskecamper

Om du funderar över att åka på en fiskesemester så tänker du helt rätt:-) Det finns så mycket fantastiska fiskevatten runt om i Sverige och för att hitta rätt så vill vi tipsa om ett antal utvalda fiskecamper som vi gärna rekommenderar. Genom att åka till en fiskecamp istället för att hyra en stuga på egen hand så får du ofta väldigt värdefull expertis på plats om vart man bör fiska och vilka flugor som gäller just nu, men du får också en fantastisk möjlighet att träffa och umgås med likasinnade. Klicka här för att komma till vår guide över Fiskecamper.

Flugfiske utomlands

Oavsett om du vill åka ut i världen för att få ditt livs fiskeäventyr eller om du vill slå två flugor i en smäll och passa på att göra en avstickare från familjen och beachen så har vi tips för dig. Nog för att fisket här i Sverige är riktigt (riktigt bra!) så är det väldigt spännande att testa på nya former av flugfiske eller testa nya helt okända vatten. Under denna sektion så har vi lyft fram ett antal riktigt fina platser, men det är långt ifrån heltäckande (krävande uppgift:-)) så om du ska ut och resa och undrar över spännande platser - ta kontakt med oss så försöker vi hjälpa dig rätt! Klicka här för att komma till vår guide över Flugfisketips för utlandet.

Flugfiske i Stockholm

Dra en lax i Stockholms innerstad, en gädda i skärgården eller en öring/regnbåge i ett Put and Take vatten? På denna sektion försöker vi ge dig en bra bild över vad Stockholm har att erbjuda för dig som flugfiskare. Det kan hända att vi gör en avstickare och tipsar om något utanför Stockholm, men i så fall är det för att den resan lätt är värd det. Klicka här för att komma direkt till sektionen Flugfiske i Stockholm.

Flugfiske i Göteborg

Underbara Göteborg rymmer så många fruktansvärt bra fiskevatten! Eller vad sägs om laxfiske i Örekilsälven, öringfiske i Säveån, havsöringsfiske i Torslanda, regnbågsfiske i Lindesjön, gäddfiske i Nodre Älv och mycket mycket mer. Då vi har Göteborg som hemmavatten, sen att vi reser runt konstant är en annan femma, är det också här som våra uppdateringar oftast kommer att behandla. Klicka här för att komma direkt till sektionen Flugfiske i Göteborg.

Flugfiske i Skåne

Södra Sverige och Skåne i synnerhet rymmer många väldigt fina fiskevatten. En av de starkast lysande stjärnorna är nog öringfisket i Råån, men det finns väldigt mycket mer och då både i form av fina kuststräckor och åar men även många P&T vatten av högkvalitet. Klicka här för att komma direkt till sektionen Flugfiske i Skåne.