Flugfisketidning

Rekommenderade fiskecamper runt om i Sverige

Här hittar du mängder fina fiskecamper runt om i Sverige som bjuder in till spännande flugfiske och härliga upplevelser.

Då många av fiskecamperna är för just fjällfiske efter harr, öring och röding så vill vi här tipsa om två kompletta flugfiskeset som vi satt ihop specifikt för detta fiske, klicka på de olika för att läsa mer. Är du intresserad av att ta en flugfiskekurs inför sommarens fiske så klicka här för att läsa mer.


Risebo Fritid

Öppet året runt. Området erbjuder avkoppling och naturupplevelser i samband med stugboende, camping, fiske och korttidsjakt. Vi vänder oss till familjer, enskilda fiskare/jägare, företag/grupper. Uthyrning av stugor och torp. De 23 stugorna som finns inom området ligger spridda, många avskilt och de flesta med sjöutsikt. Campingplats med 30 husvagnplatser varav 16 med el. Servicehus med reception, en mindre konferenslokal, kaffeservering, kioskbutik, sportfiske- och souvenirbutik. Serviceavdelning med dusch/WC, tvättstuga, bastu. Guidningsverksamhet kan ordnas mot förhandsbokning. Uthyrning av båtar och sportfiskeutrustning. Vi erbjuder även korttidsjakt. Vi erbjuder även Regnbågsspecialen – Snåljåpen "Bo - Fiska" med förmånliga tillägg på boende liksom Kvällsfiskespecialen Mer går att läsa under Fiske på vår hemsida www.risebofritid.se.


Tyttbo Forsfiske

Fiska i ett verkligt omväxlande vatten med strömsträckor, lugnare sel, kraftfulla forsar, bakvatten och många spännande fiskarter. En utmaning för de fiskare som söker något vid sidan av fisket på lugna vatten. I Tyttbo jobbar vi med naturlig reproduktion och Catch & Release, med drömmen att laxfiskarna återigen hoppar i forsarna. Fisket runt Tyttbo passar för fluga, haspel, spinn och även för meteentusiasten, välj din egen plats och njut av en nära vildmarksupplevelse. I forsarna finns lurar gäddan, gösen ocgh abborre- men ocxkså naturligt bestånd av  harr Vi har bra boende nära vattnet och hyrbåtar för den som vill ge sig ut på Färnebofjärden i jakt på gädda, gös och abborre. För mer information se http://bengtsgard.com


Rörvattnets Fiskecamp

Välkommen till en idyllisk, avslappnade miljö. Här på Rörvattnets Fiskekamp får du tid att vara för dig själv och utnyttja naturen när den är som bäst. 

Vi har stuga för 4 personer med elvärme, vatten, kylskåp och kokplattor. Stugan är möblerad med två våningssängar. Den har ett matbord med fyra stolar och en TV. Dusch och toalett finns i det gemensamma servicehuset.  För de större sällskapet har vi även stuga för 6 personer med fullt utrustat kök, matbord och TV i vardagsrummet. Ett badrum med dusch och toalett.  Sovrum 1 med en våningssäng, Sovrum 2 med två våningssängar. Huset värms med elvärme. Plats för 30 husbil/husvagnar med el finns. För ditt tält finns massor av ledigt utrymme i ett separat område. Båt med motor och flera kanoter finns också att hyra. 

Du kan hitta fiskeredskap, fiskekort och information i receptionen. 
Servicebyggnaden erbjuder kök, duschar, toaletter, torkrum, frys samt ett café. 

Fiskekort finns att köpa i receptionen på Rörvattnets FiskeCamp, klicka här för att komma till hemsidan.


Älvkarleby Turist & Konferenshotell

Förutom Sveriges bästa lax- och havsöringsfiske i Dalälven - med en snittvikt på lax under juni-juli på hela tio kg - så har vi ett utbud som täcker alla behov. Vi erbjuder havsfiske, specimen, flugfiske, spinnfluga, skagit, flötestrolling, jerkbait, traditionellt mete, spinnfiske och vertikalfiske som t.ex. dropshot och bottombounce från båt, kanot, flytpontån eller från land. Oavsett om du drömmer om ett nytt personbästa inom ädelfiskarterna, våra andra populära rovfiskar eller specimenarter så är Älvkarleby platsen för dig. Våra fiskeguider ger dig tips och råd eller varför inte boka plats i vår populära flugfiskeskola. Testa just ditt fiske i våra rika fiskevatten som Dalälven, Upplandskusten, mängder av åar, fjärdar, kanaler och insjöar. Allt kan paketeras färdigt med boende, transfer, mat, fiskekort, guide och hyra av utrustning. Vi har handikappanpassat boende och handikappanpassade fisketurer. Älvkarleby ligger endast 90 minuter från Stockholm. För mer information se vår hemsida alvkarleby.nu
Varmt välkomna!


Nordic Footprints

Vill du bo bra och ha flertalet fiskevatten inom några kilometer? I så fall rekommenderar vi att du tittar närmare på en fiskesemester här hos oss i norra Dalarna. Precis utanför campen ligger Fuluälven; perfekt för harr och öringsfiske. I vårt fiskecamps erbjudande ingår en dag med fiskeguide som visar de perfekta vattnen för er. Passa även på att förbättra din fisketeknik med hjälp av er guide!  Du har även möjlighet att lägga till helpension; perfekt för dig som vill fokusera på fisket. Kontakta oss för ett prisförslag. Campen är öppen från slutet av maj till 15:e oktober.  

Pris från 2100 kronor per person för 3 dagar / 4 nätter.

Klicka här för att komma till vår hemsida: http://www.nordicfootprints.se/go-fiskecamp

(De röda stugorna utgör fiskecampen)


Karlsnäsets Fiskecamp

I östra Jämtland hittar du vackra Hällesjö med Karlsnäsets Fiskecamp. Centrat och endast ca 10 mils avstånd från Sundsvall, likvärdig från Östersund och med dryga 30 mils till Umeå. Här hittar du som fiskeentusiast ett naturskönt boende med fina fiskevatten runt hörnet. I Hällesjös FVO finns över 70 sjöar och en massa intressanta åar och bäckar. Fiskearterna innehåller allt från gädda och abborre, till harr, öring och sik och mycket annat. Boendet består av 3 sovrum med 8 bäddar, ett stort allrum, tv, fiskebibiliotek och fullständig utrustning för självhushåll och en bekvämlig vistelse. För mer information se vår hemsida nedan.

FISKEKORT

För boende på Karlsnäsets fiskecamp löses ett särskilt kort hos Sten Edvardsson vid ankomsten. Det gäller för alla fiskevatten. Det gäller under hela vistelsen.

För prisuppgifter och mer information samt bilder, gå in på hemsidan: www.karlsnasets-fiskekamp.se alternativt kontakta Sten Edvardsson på tel: 070-570 04 76.


Tännäs Fiskcentrum

Välkommen till Tännäs Fiskecentrum och Rogens Naturinformation, inkörsporten till ett av Härjedalens vackraste och mest fiskrika områden. Vid fiskecentrum startar du din vildmarkssemester med ett besök i Rogens naturinfomation där du kan börja lära dig om områdets djur och växtliv.

 

För mer information besök vår hemsida www.tannasfiskecentrum.se


Anariset

Äkta fjällfiske!

När Du vill fiska äkta, vild röding och öring. I oförsurade, strömmar, tjärnar och sjöar, med stor och naturlig reproduktion.
Isfiska, (pimpla), när vårvintern är som finast. 
När Du vill att chanserna till hugg, skall vara optimala, och inte vill trängas under Din vistelse i naturen. När Din tid är dyrbar, och Du vill hitta rätt, på en gång.

Välkommen till Anariset! Ett samiskt jakt och fiskeföretag sedan 1996.

För mer information besök vår hemsida www.anariset.se


Fiskecentrum Saxnäs

Välkommen till Fiskecentrum Saxnäs!

Fiskecentrum Saxnäs är mötesplatsen för fiskare, jägare och människor från när och fjärran. Passionen för naturen och områdets alla möjligheter genomsyrar atmosfären på vår anläggning. Vi erbjuder naturupplevelser för alla under hela året. Fiskearrangemang, fjällvandring, småviltsjakt efter ripa och skogsfågel, skotersafari, turskidåkning och längdskidåkning. Här finns en mångfald aktiviteter för alla, gammal som ung, under alla fjällets årstider. Inom fiske kan vi erbjuda det mesta. Flugfiska i kristallklara kvoterade vatten, som övre Fiskonbäcken och Ransarån, utforska någon av områdets sjöar och vattendrag eller vinterfiska röding. Vi skräddarsyr ditt fiskeäventyr efter önskemål och erbjuder guidning för såväl den erfarne, familjen, kompisgänget eller nybörjaren. Vi erbjuder också både nybörjarkurser och avancerade kurser i flugfiske mot förfrågan.

Vår ambition är att vara din vägvisare till spännande, intressanta och berikande upplevelser i vår fantastiska fjällvärld.

Klicka här för att komma till vår hemsida


Paradis Fiskecamp

Välkomna till Paradis Fiskecamp!

 

På Paradis Fiskecamp bor du mitt i naturen – helt avskilt med skogen och sjön Södra Vixen som enda granne. Ett är mysigt och pittoreskt boende, precis så som det ska vara på en fiskecamp. Vi har sex olika stugor i varierande storlekar och antal sovplatser. Från vår minsta stuga med 2 bäddar till den största med 6 bäddar. Totalt finns det sovplats för runt 24 personer.Till stugorna finns dusch, bastu och toaletter vid huvudbyggnaden på fiskecampen. Oavsett om det gäller ett företags- eller privat arrangemang så kan vi ordna en mycket trevlig vistelse åt er med en mängd aktiviteter.

 

För mer informationn besök vår hemsida paradisfiskecamp.se


Ödevata Fiskecamp

Ödevata FiskeCamp ligger i Småland mitt mellan Kalmar, Växjö och Karlskrona. Boende och fiske i flera sjöar. Fiska gädda, abborre, gös, sutare, ruda, braxen och regnbåge.
Vi har även ett antal Flugfiskekurser under säsongen.
 
För mer information besök gärna vår hemsida www.odevata.se

 


Jockfalls fiske- och fritidsanläggning

Jockfall ligger vackert beläget utmed Kalixälven i Överkalix kommun. Känd för sin storslagna natur, laxfisket och det lugn som råder på platsen. Campingplatsen är vackert belägen på Kalixälvens sluttning. Här finns trevliga 4-bädds stugor samt gott om plats för tält och husvagnar. Nybyggd servering med konferenslokal, god mat, fiskeshop och souvenirer. Upplev skogarna, myrarna, de fiskerika sjöarna och de imponerande älvarna på en jakt- eller fisketur som vi skräddarsyr efter dina önskemål.

 

För mer information så besök vår hemsida www.jockfall.com.


Nättan Skog och Fritid

Det lilla företaget med de stora upplevelserna! Kika på fiskekartan, fångstrapporteringen och fiskebilderna från flugfisket i underbara Tännån. Boka din flugfiskevecka och fjällstuga hos mig. Här kan Du också boka guidad ripjakt.

 

För mer information så besök vår hemsida www.nettanskog.nu.


Jennys Stugor

Välkomna till Jennys Stugor! Ljusnans älvsträcka förbi Gästgivargården för strömfiske efter harr, öring och sik samt Mittåns vattensystem med Grundsjön för fiske efter öring, röding och harr. Förutom de här vattnen finns det många fina mindre tjärnar och sjöar med riklig tillgång på ädelfisk.

 

För mer information om fisket och om Jennys Stugor besök vår hemsida www.jennysstugor.se.


Mörrum River Lodge

Mörrum River Lodge är ett paradis vid Mörrumsån i Blekinge. Det gamla rökeriet från början på 1900-talet har renoverats och byggts om till Sveriges finaste fiskelodge. Vi har bevarat så mycket som möjligt av den ursprungliga arkitekturen och känslan av att befinna sig i en historisk byggnad. När du bor på Mörrum River Lodge kan du bland annat:

* Vakna upp varje morgon till åns porlande vatten
* Sova i sköna lyxsängar
* Äta en god och hjärtlig frukost på vår terrass ut mot ån
* Fiska efter lax och havsöring i Mörrumsån
* Njuta av en god middag, naturen och utsikten på vår Ullsocken terrass en varm sommarkväll

Laxfisket i Mörrumsån har traditioner som sträcker sig tillbaka till 1200-talet. Ån är berömd för sin storvuxna lax och havsöringsstam, sin vackra natur och sin speciella fiskeatmosfär. När du bor på Mörrum River Lodge har du mer än 10 km vatten att fiska på utan poolindelning (Pool 1-32, Härsnäs, Vittskölve och Knaggalid). Ån bjuder på en fantastisk natur. omväxlande pooler och ett mycket fint flugfiske efter lax och havsöring.

- information om hur man löser fiskekort och helst även priser. Kompletta fiskepaket med boende, måltider, fiskekort och fiskeguide kan bokas på Mörrum River Lodge. Pris från 1490 SEK per person och natt. 

Besök vår hemsida vår mer information: www.morrumriverlodge.se


Camp Sovvene

Välkomna till Camp Sovvene! Hos oss får Ni det lugnt och skönt, chans att njuta av underbar natur. Kanske vara med på några roliga äventyr. Vi erbjuder Åkrokenfisket, bra fiske i strömmande vatten till flugfiskare, fina leder till skoterfantaster. Smyga på bävrar utefter ån med båten. Sitta i vår nybyggda torvkåta och mysa framför elden och avnjuta en kall öl.

 

För mer information besök vår hemsida sovvene.se.


Pensionat Holmen

Välkomna till Pensionat Holmen! Vi är ett litet hemtrevligt pensionat beläget i Sorsele vid Vindelälven. Vi har fem rum med maximalt 14 bäddar. Fyra av rummen har utsikt över älven. Kom och besök oss och upplev ett spännande och avkopplande flugfiske i vackra Vindelälven!

 

För mer information besök vår hemsida www.pensionatholmen.se.


Camp Dragsjö Sportfishing

Camp Dragsö Sportfishing är en fiskecamp specialiserad på gäddfiske och är belägen mitt i gäddrikets huvudstad Karlskrona, Blekinge skärgård. Vi erbjuder kvalitativa fiskemöjligheter med flera klasser på såväl boende som båtar. Säsongen hos oss startar när isen släpper på våren och fortgår till slutet av november. Paketpriser, stuga + båt för en weekend 3 personer torsdag-söndag från 3150:-

Vår båtflotta består av 3 modeller och totalt finns här 19 uthyrningsbåtar. Till största del används Masterbåtar i storlekarna 500 samt 410 utrustade med moderna och miljövänliga 4-taktsmotorer som har 25-50hkr. Vi har flera olika stugtyper att välja ibland, en vanlig campingstuga till en Stugsvit som har allt som kan tänkas behövas i lyx förpackning! Ibland kan det vara svårt att hitta rätt i skärgården. Därför erbjuder vi utbildade och kunniga fiskeguider med mångårig erfarenhet av skärgårdsfisket i Karlskrona med omnejd. Guidebåten är en Silver Hawk 540 utrustad med 100hkr Mercury. Snabb, stabil och mycket sjövärdig båt för fisket!

Efter fisket är alternativen många. Ett avslappnande bad i vår jacuzzi och bastu? Eller varför inte ta sig in till centrum för en god bit mat och dryck. Gångavstånd enligt vissa, endast 2,8 kilometer! 

Välkomna till gäddriket Karlskrona! Besök vår hemsida för mer information och bokning: http://dragsosportfishing.se


Allsta Fiskecamp

Kom till Ljungan, en av Norrlands vackraste älvar. En pärla som du bara måste uppleva. Bo på Allsta Fiske Camp, alldeles intill dom bästa sträckorna Ljungan kan uppvisa. Vakna med Allsta forsen brus i bakgrunden. Bo på campingen med husvagnen till bra priser. Fiska vild lax, grov havsöring eller fina trofé harrar i en underbar natur. Gångavstånd till dom hetaste och vackraste fiskeplatser som Ljungan kan visa upp.


Allsta Fiske Camp ligger i Medelpad, 13km söder om Sundsvall. Ljungan är laxförande i 1,8 mil tills det första kraftverket vid Viforsen. Ljungan är känt för sin grova och unika lax, med en snittvikt på ca 7 kg. Grov havsöring finns och fiskar på 7-10kg tas varje år. Harrfisket har tagits sig dom senaste åren och blivit bra, Trofé harrar finns i dom många djuphöljor som Ljungan har.

 

För mer information besök vår hemsida www.allsta-camping.se.


Almdalens Fjällgård

Välkommna till Almdalens Fjällgård som är belägen i väglöst land i södra delen av Hotagens naturreservat. Vi har 5 uthyrningsstugor här på gården med totalt 31 bäddar. Här fiskar vi i mindre sjöar och tjärnar och på ett naturligt och rikt bestånd av öring och röding.Guidade turer går att ordna vid bokning. Vi kan även ta emot förbokade luncher och middagar.

 

För mer information besök vår hemsida www.almdalen.com. Välkommen önskar Randi och Håkan!


Camp Mayfly

Camp Mayfly är samlingsnamnet på 3 anläggningar: Bergfors - Norrefors - Ekdala Ström

Bergfors är en sättfiskanläggning där ni kan beställa regnbågslax i alla de storlekar med utkörning till era vattendrag.

Norrefors ligger i Blekinge (20 km norr Karlshamn) och innefattar strömfiske, dammfiske samt boende.

Ekdala Ström ligger i Skåne (25 km söder Kristianstad) och innefattar strömfiske, dammfiske samt boende.

All fisk odlas i Karlshamns dricksvatten, Mieån. Regnbågslax fångas ifrån 1,5-10 kg, det finns även brunöring i systemet! För mer information om fiske besök: www.campmayfly.se

Hjärtligt Välkomna!

 


Bertejaure

Bertejaure är sjön där jag lärde mig rensa fisk och dricka kaffe. Som nioåring lärde jag mig ro nät. Då gick man till sjön med mat för en vecka och hem bar man saltad fisk för en månad. Det var i slutet av självhushållet. Pappa hade byggt kojan och senare gjorde han flera som han hyrde ut. Det har jag fortsatt med. Kojorna har utvecklats och vårt erbjudande i dag är logi, båt, fiskekort och guidad tur längs Georgsvägen med jeep och vagn så att du kan åka med mig upp och samtidigt lära dig något om orten och vår historia. Här finns något för dig som vill dela en fin naturupplevelse med några av dina vänner. Som förstår att ett naturligt fiske i sjön, trettio tjärnar och ett strömmande vatten är naturligt och inte planterat. Du fiskar på det sätt du själv föredrar och lämnar fångst kvar till nästa gäst att njuta av. På 1970-talet konstaterade forskare att rödingen i sjön hade den största tillväxten per år som fanns i Lappland. En varm sommar 2002 gömde sig all röding på djupet och nästan ingen fångades i juli månad. Däremot har öringarna blivit väldigt aktiva. De tar meterskutt i luften och väger sin dubbla vikt på kroken. Bertejaure är på kartan en fjällsjö bland många andra. Men för mig är den en del av min historia. Jag hyr ut mitt arv till dig som är aktsam om resurserna och respekterar djur, natur och fjällfolkets kultur.

 

För mer information besök www.bertejaure.se. Välkommen till oss  önskar Urban Berglund, ägare, Vindelåforsens Stugby