Flugfisketidning

Guideline Exceed - ENHANDS Guideline Exceed - ENHANDS


Artikelnummer:
018335

Guideline Exceed - ENHANDS

I Exceed-spöna har Guideline flugspön i prisklasser och kvalitet som passar de flesta. De lättare enhandsmodellerna har aktionskurvor som påminner mycket om den väldigt populära Fario-serien.  En aktion som är både jämn och kraftfull och som klarar en de flesta kasttekniker och användningsområden. För 9´6 och 10´flugspöna så har Guideline fått fram spön som är både snabba och kraftfulla och verkligen levererar en riktigt katapult effekt (blir tydligt när man spey- eller underhandskastar)

Grunden i Exceed kommer från de bästa och mest populära spöna från 2000-talet som nu tagits ett steg längre. En unik blandning av japanska karbondukar gör det möjligt att få ut max av både material och tapering och genom det få ett riktigt bra flugspö som överträffar det mesta i mellanprisklassen, därav namnet Exceed.

Karbonduken är kapad på ett innovativt sätt för att maximera styrkan på spöts utsatta delar och detta utan att behöva kompromissa på aktionen som är följsam och jämn över hela spöt. Exceedspöt har en grön färg och med lindningar i en aning mörkare nyans. De respektive spödelarna är märkta med modellinfo och riktpunkt för att det ska vara så enkelt som möjligt att montera. Samtliga klasser upp till och med #6 har ett rullfäste i trä och därefter utrustas spöna med stilrena metallrullfästen i svart. De greppvänliga handtagen är tillverkade av High Grade-kork från Portugal.

Vad som ingår:

Corduratub

Nivå:

Mellan

Kommentar från Leif Stävmo, grundare och produktansvarig på Guideline:

"Spöserien som överträffade förväntningarna. Här finns högpresterande, lätta kvalitetsspön med en tidlös finish och ett pris som får dig att le"

Hitta den spöklass som passar dig och ditt flugfiske bäst:

Exceed 8´6 #3
Spövikt: 76gr
Rekommenderad kastvikt: 7-9gr

(Klass 3: För smygfiske i små vatten som bäckar etc. efter mindre fisk (t.ex. bäcköring).)

Exceed  9' #4
Spövikt: 87gr
Rekommenderad kastvikt: 9-11gr 

(Klass 4: För fiske efter lite större fisk som t.ex. harr och öring, men fortfarande inga större fiskar, i mindre åar och sjöar)

Exceed  9' #5
Spövikt: 92gr
Rekommenderad kastvikt: 11-13gr 

(Klass 5: Allround. Passar merparten av fiskesituationer så länge det ej är för blåsigt eller för stora flugor)

Exceed  9' #6
Spövikt: 99gr
Rekommenderad kastvikt: 13-15gr

(Klass 6: Allround+. För ett grövre fiske och mycket bra i lägen där det blåser mycket som på västkusten eller fjället)

Exceed  9' #7
Spövikt: 120gr
Rekommenderad kastvikt: 16-18gr

(Klass 7: Samma som Klass 6 ovan men ännu grövre vilket gör att du enklare kan få ut större flugor trots påtaglig vind.)

Exceed  9' #8
Spövikt:126gr
Rekommenderad kastvikt: 18-20gr    

(Klass 8: Bra för lättare laxfiske, kustfiske efter öring samt gäddfiske. )Tyvärr ingår inte denna produkt i vårt sortiment för tillfället.

Till butikens startsida »

Sitemap »