Flugfisketidning

Rio Dart WF - FLYTANDE Rio Dart WF - FLYTANDE


Artikelnummer:
052604

Rio Dart WF - FLYTANDE

Den korta klumpen i kombination med en kort baktapering gör denna fluglina mycket lättkastad vare sig det är över- eller underhandskast du använder. En lina med kortare klump lämpar sig bäst för kort- till medeldistans. Med denna lina kommer du åt att fiska på de mest otillgängliga platser. En kortare klump innebär att vikten på linan blir mer koncentrerad vilket gör att linan får mer massa och mer kraft att bära en större/tyngre fluga och redan med mycket lite lina ute kunna spänna upp spöet. Baksidan av en kort klump och en kort baktapering är att det är svårt att lyfta mycklet lina vilket gör att den inte lämpar sig för de försiktigaste presentationerna eller torrflugefiske på längre distanser. Linan har en orange runningline och en gul klump där sista biten är camo/olive grön. Öggla i båda ändar.

Klumplängd (välj din linklass ovan):

WF4: 7,9m (9gram)
WF5: 8,2m (11gram) 
WF6: 8,5m (13gram) 
WF7: 8,8m (15,5gram)
WF8: 9,1m (17gram) 

Färg: Yellow/Olive 

Övrigt

Samtliga av RIO:s enhandslinor som finns listade här är ganska tungt klassade. Detta innebär att om du har ett flugspö som är någorlunda modernt så rekomenderar vi att du väljer samma klass på din lina som du har på ditt spö.

Exempel 1: 9fot klass #6
Ja, då väljer du en WF 6.

Exempel 2: 9fot 5-6
En dubbelklassad som den här så väljer du alltid det högsta nummret, alltså en WF 6.Tyvärr ingår inte denna produkt i vårt sortiment för tillfället.

Till butikens startsida »

Sitemap »